en-Odgovornost - istina ili mit?

04/08/2020

Biste li rekli za sebe da ste odgovorna osoba? Vjerujem da bi ih velika većina htjela. Ako bih preformulirao pitanje - prema kome / prema čemu se ponašate odgovorno i prema kome se osjećate odgovornim? Osjećate li se odgovornim za svoj život / posao / sebe / djecu / partnera / članove obitelji / prijatelje? Kako se očituje vaša odgovornost, kakva su vaša ponašanja?

Pokušajte napisati u stupce i analizirati kako i za koga / za koga ste odgovorni, analizirati kome / za što ste najodgovorniji i provjeriti je li to u skladu s vašim osjećajem. Pokušajte pisati svaki dan tjedan dana. Ne morate zapisati koliko vremena izdvojite za koju odgovornost, jer je normalno biti na poslu osam sati, što je možda više od ostalih aktivnosti. U tom poslu također možete čitati knjigu osam sati, razgovarati s kolegama i možda stvarno odgovorno završiti svih osam sati. S druge strane, kvalitetan sat sa djetetom ispunjen aktivnostima koje vaše dijete trebaju je izuzetno odgovorno ponašanje.

Na primjer, najodgovornija sam u području rada (dolazim na vrijeme, ako je potrebno dolazim ranije, odlazim kasnije, trudim se sve raditi na vrijeme i na vrijeme, ponekad se vratim kući s poslom ...), Ja sam malo manje odgovorna prema domaćinstvu mislim da ima vremena za pranje zavjesa, usisavanje, maksimalno produljenje i rastezanje). Iako sam imala više vremena trčati svaki dan - to bi bila odgovornost za zdravlje. Ovo je klasičan primjer za koji mislim da sam odgovoran i mislim da nemam vremena. Imam vremena, ali odgovorniji sam prema nekim drugim segmentima života. Kad se odlučim biti odgovornija za svoje zdravlje, nastavit ću hodati / trčati.

Smatrate se odgovornom osobom, ali niste podjednako odgovorni na svim poljima. To je u redu i normalno. Da ste jednako odgovorni u svemu, vaš bi dan vjerojatno trajao 100 sati i vi biste bili roboti. Važno je biti odgovoran za ono što želite biti, a ako to ne želite polako početi mijenjati, živjeti u skladu sa sobom. Također, nije uvijek važno koliko vremena, već kako ga koristite. Ovo pišem zato što želim da postanete svjesni onoga što je prvo u vašem životu i da li ste dovoljno odgovorni za to. Ako vam posao bude na prvom mjestu, vjerujem da ga možete nositi i kući. Ako vam je kućanstvo na prvom mjestu, vjerujem da se tome najviše posvetite.Ako vam prvo dođe zdravlje, sigurno jedete izuzetno zdravo i puno vježbate. Gdje su vam djeca, ali iskreno (za sebe naravno)? Znam da su na prvom. Ali ... jeste li na prvom mjestu i prema popisu odgovornosti koje stvarno realizirate, a ne samo zamislite da shvaćate? I ne uključujete stvari poput "Kuham ručak da dijete ima nešto za jelo", "Pospremim, radim i zarađujem" na taj popis. Na popis odgovornosti prema djetetu upišite stvari poput aktivnosti koje provodite s djetetom, vremena koje provodite isključivo s djetetom i slično (čitanje, crtanje, igranje, izleti, izleti, šetnje, vožnja biciklom, odlazak na plažu .. )., Gdje je vaše dijete prema popisu?

Normalno je da morate ići na posao, normalno je da se morate posvetiti kućanstvu, ali jednako se posvećujete i djetetu? Na plaži ste s djetetom, na odmoru ste. Netko vas zove zbog posla. Stupite u kontakt ili se nastaviti igrati s djetetom? Za koga ste odgovorniji u toj situaciji? Vaše dijete je nervozno / tužno / želi se igrati / družiti / grliti se s vama. Upravo ćete oprati kupaonicu. Za što ste odgovorniji? Vrijeme je za vaš trening. Prijateljica vam je djetetu upravo rekla da se više nikada neće družiti s njim. Naravno, ovo je najveća tragedija za vaše dijete.Idete li na trening ili ostajete s djetetom?

Ne sugeriram da se svijet mora zaustaviti jer imate dijete ili da svaka minuta vašeg dana mora uključivati ​​interakciju s djetetom. Razmislite samo koliko ste odgovorni kome / čemu i želite li da tako i ostane.